Clubhuis van leem & stro

Het gebouw dat stichting Kakelbont heeft gebouwd voor de manegskelet huise is een stro-leem gebouw. Het is gemaakt van een houten skelet, opgevuld met pakken stro, desnoods op maat gemaakt, maar de meeste vakken waren de maat van een normaal pak stro. Op het stro is leem gespoten, de volgende 2 lagen hebben we, en moeten we hier en daar nog, met de hand aangebracht.

Winter huis Kristel

Kristel & stro huis

 

 

 

 

IMG_4085

 

 

De buitenmuren worden beschermd voor de regen doordat het huis een dakoversteek van één meter heeft en balkons op de eerste verdieping .

De ramen zijn van 3 lagen glas en er is vloerverwarming , te samen met al het leem is het comfortabel binnen, ook tijdens de koude dagen.

Boven het clubhuis is een woonhuis waar de beheerder woont en er altijd toezicht is op de paarden en de manege. Het clubhuis en woonhuis zijn zo op elkaar gebouwd dat er een droge poetsplek is ontstaan en er dus altijd droog gepoetst en opgezadeld kan worden.IMG_7841

Het dak is groen en staat vol met sedum- plantjes, in de zomer staat het in bloei en vinden veel insecten hun weg naar boven, helaas is er vanaf beneden of de dijk niet veel van te zien, maar het is er wel.sd kaart 2 959

IMG_7838

Het clubhuis is de plek waar altijd limonade klaar staat, de lijst ligt met de indeling van de paarden, Wifi is en waar je eindeloos kan hangen om alle Penny’s en Tina’s te lezen, het is er gelukkig altijd warm. Bezoekers kunnen er een kopje koffie of thee maken en achter glas de lessen gade slaan.

Kortom, het warme, kloppende hart van Kakelbont.